Limoencake met Yggdrasil

 

Recept voor 1 cake (24 cm)
Tijd: 20 min. + 40 min. in de oven

 

Benodigdheden:

  • 2 limoenen
  • 150 gram boter (plus een beetje extra om in te vetten)
  • 170 gram suiker
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren
  • 5cl Yggdrasil-likeur

 

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rasp de schil van de limoenen.

Klop de (licht opgewarmde) boter met de suiker tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe. Voeg daarna de bloem toe samen met de limoenzeste en de Yggdrasil-likeur.

Beboter je bakblik en doe je cakemengsel erin.

Zet je cake in het midden van de oven en bak gedurende 40 minuten. Test met een satéprikker of de cake van binnen gaar is (hij moet er droog uit komen). Laat je limoencake op een rooster afkoelen. Neem er gerust ook nog een glaasje ijskoude Yggdrasil bij 😉

Geniet ervan!

 

Extra pittige optie is om samen met de limoenzeste ook 10g klein versnipperde (geschilde) gember toe te voegen.


Asgard Coffee

 

Recept voor 1 Asgard Coffee
Tijd: 5 min. + 1 min. In de microgolfoven

 

Benodigdheden:

  • koffie (sterk) 120 ml
  • Surtr 40 ml
  • room 50 ml
  • rietsuiker1 kl
  • kaneel (snuifje)

 

 

Bereidingswijze:

Verwarm de Surtr met de rietsuiker en giet in een glas.

Flambeer indien gewenst.

Klop de room lobbig. Doe de koffie bij de Surtr en lepel er langzaam wat room over.

Werk af met een snuifje kaneel.

 

Gezondheid!


Chocomousse met Ratatoskr of Jotnar

 

Recept voor 8 personen
Tijd: 40 min.

 

Benodigdheden:

  • 5 eieren
  • 125g zwarte chocolade (77%+ cacao)
  • 3 eetlepels suiker
  • 40ml Jotnar of 50ml Ratatoskr
  • 8 kommetjes/glaasjes

 

Bereidingswijze:
Verwarm en smelt de chocolade “au bain-marie”.

Scheidt de 5 eieren het eiwit van het eigeel en doe het eigeel in een kom en mix deze samen met de 3 eetlepels suiker.

Klop ondertussen het eiwit goed op tot een stevige mouse. Als klaar en het eigeel met het suiker goed is vermengd, giet dan de gesmolten chocolade bij het eigeel.

BLIJF MIXEN zodat het eigeel niet stolt.

 

Als dit mengsel één geheel is, schep dan het eiwit door het mengsel en giet hier ook de likeur door.

Giet vervolgens het afgewerkte mengsel in de glazen.

Laat vervolgens voor enkele uren opstijven in de ijskast.

 

Werk af met hagelslag, slagroom en cacaopoeder of andere naar keuze.

 

Dien op met een glaasje likeur, koffie en/of thee.

 

Geniet ervan!